2013-02-09

Händelser från en datorfri vecka

Förra veckan bestämde jag och Ale för att ha en datorfri vecka. Datorerna skulle inte användas alls, annat än om vi gemensamt ansåg det vara nödvändigt för något praktiskt. Både förra veckan och denna har varit väldigt givande, eftersom lite nya saker har hänt. Tänkte dela med mig av lite happenings från gångna veckor. 

  • Måndag morgon på vår datorfria vecka sitter Ale & jag och kommer fram till att datorförbudet känns befriande. Vi har båda många saker som vi vill göra som man inte behöver datorn till.

  • Vi satsade på att försöka skaffa dubbelsäng, och nu är vi en dubbelsäng rikare! Vi var ute tre tillfällen för att ordna detta. En gång på Nova Lund, och två gånger på IKEA. Det blev en IKEA-säng och ram till slut. Ale började prata om dubbelsäng för ett litet tag sedan, och det visar sig att när han pratar om något så menar han allvar, för det tog bara en dryg vecka innan en dubbelsäng stod i vårt vardagsrum. Tack vare hjälpen av Markus och Zhiyin förstås.

  • Jag sitter en morgon på massagesitsen och försöker få mina morgonspända muskler att slappna av när en halvt lekfull William (katten) hoppar omkring mig. Plötsligt bestämmer sig den söta lilla pälsvarelsen för att han vill mysa och hoppar upp i mitt knä för att trycka en blöt nos mot mitt ansikte. <3

  • Genom min datorfria vecka har jag äntligen lyckats avsätta tid till att skapa min träningsplanering! Jag satsar på att försöka gå igenom hela kroppen med mina träningspass. Först gör jag stabilitets- och balansövningar eftersom dessa fokuserade övningar ska vara bra för att minska ryggsmärtor. Sedan tränar jag armar, buk och ben. Sammanlagt 9 övningar per gång. Jag har även ett schema där jag skriver upp antal repetitioner och höjer antalet gradvis.

  • Jag besökte äntligen långbryggan i Bjärred! En riktigt mysig lördag då vi hälsar på Jacob och sedan går ut till bryggan. Jag behövde låna kläder för kylan, och det var helt rätt för kallt var det den kvällen! Och vacker kvällssol...

  • Ale & jag lagar en smaskig vegetarisk gryta, varav 8 av de 10 ingredienserna är ekologiska varor! Det känns som att Ale och jag lyckas med vårt mål om att äta mer ekologiskt.

  • Min brors familj och min pappa kommer över på besök och det blir en livfull kväll i vårt nyfixade hem. Bara timmarna före hade det varit så stökigt att man knappt kunnat gå fram i vardagsrummet, på grund av alla kläder och prylar. Men eftersom Ale och Zhiyin hjälpte mig så organiserades alla mina garderobskläder väldigt fort! Samma kväll får vi dessutom en stor tavla av min bror vilket gör att vårt nya hem nästan börjar kännas klart. Tavlan passar nämligen perfekt ovanför vår nya dubbelsäng!

  • Ale läser ut min bok om TMS av John E. Sarno på två dagar, och kommer direkt igång med att hjälpa mig att utveckla mitt tankesätt enligt bokens principer. Vi pratar mycket och jag känner att jag möter nya utmaningar, kanske några som kan göra mig bättre...

  • Innan Ales gamla säng säljs så har vi en riktigt trevlig filmkväll där vi lyckas tränga in oss nio personer i två sängar och titta på "Wreck it Ralph".

  • Jag har lagt mig till kvällen i min nya säng och känner mig tacksam för människorna jag har omkring mig och mitt nya lyxiga hem.


Långbryggan i Bjärred

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar